dr hab., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Nauki o zdrowiu
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 110
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2124
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywienie człowieka; żywienie osób starszych; racjonalizacja żywienia; suplementy diety
Zainteresowania naukowe:
Sposób żywienia i stan odżywienia różnych grup populacyjnych; foliany – spożycie, niedobory, nadmiary; suplementy diety i produkty wzbogacone jako źródło witamin i składników mineralnych – rynek żywności; korzyści i zagrożenia, uwarunkowania stosowania; zdrowie publiczne
Ph. D., assistant professor
Food technology and nutrition; Health sciences
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2124
Main areas of didactic activity:
Human nutrition; nutrition in older age; strategies for improvement nutrition; dietary supplements
Research interests:
Dietary intake and nutritional status of different population groups; folate – intake, deficiencies, excess; fortified food and dietary supplements as a source of vitamins and minerals – food market, the benefits and risks, factors influencing the usage; public health nutrition