dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
(+48) 22 59 37 067
elzbieta_zelechowska@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 87
Działalność dydaktyczna:
Biotechnologia
Zainteresowania naukowe:
Jakość mięsa wieprzowego; otrzymywanie i właściwości kolagenu oraz żelatyny ze zwierząt morskich
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 87
Main areas of didactic activity:
Biotechnology
Research interests:
Quality of pork meat; isolation and properties of collagen and gelatin from fish offal