dr inż.
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Inżynieria materiałowa
Laboratorium Innowacyjnych Badań Żywności
(+48) 22 59 37 084
elzbieta_gorska_horczyczak@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój A2074
Zainteresowania naukowe:
Jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych; metody instrumentalne oceny parametrów jakościowych w badaniach mięsa i jego przetworów; systemy zarządzania jakością w przemyśle; rozpoznawanie problemów środowiskowych, wynikających z funkcjonowania zakładów przemysłu rolno-spożywczego w kontekście obowiązujących przepisów ochrony środowiska
Dr
Food technology and nutrition; Technical sciences
Laboratory of Innovative Food Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office A2074
Research interests:
Food quality and safety; instrumental methods of quality characteristic validation in meat and meat preparations; quality management systems in industry; environmental problem recognition for food and agricultural companies operation due to current environmental law regulations