dr inż., starszy wykładowca
dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 116
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2128
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywienie człowieka; edukacja żywieniowa; toksykologia żywności
Zainteresowania naukowe:
Badania sposobu żywienia i stanu odżywienia w różnych grupach populacyjnych (osoby z celiakią, osoby narażone na stres); wzbogacanie żywności i suplementacja diety jako strategie poprawy stanu odżywienia populacji; edukacja żywieniowa różnych grup populacyjnych; stan i poziom wiedzy żywieniowej różnych grup ludności; efektywność edukacji żywieniowej wśród różnych grup ludności
Ph.D., senior lecturer
food technology and nutrition
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2128
Main areas of didactic activity:
Human nutrition; nutrition education; food toxicology
Research interests:
Dietary intake and nutritional status of different population groups (people with celiac disease, people exposed to stress); food fortification and use of dietary supplements as the strategies of improving the nutritional status of different population groups; nutrition education in different population groups; the level of nutritional knowledge of different groups of people; the effectiveness of nutrition education among different groups of people