dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia; Nauki o zdrowiu
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 114
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2131
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywienie człowieka; toksykologia żywności; demografia i epidemiologia żywieniowa
Zainteresowania naukowe:
Korzyści i zagrożenia wynikające ze spożywania suplementów diety; wpływ suplementacji diety na obronę antyoksydacyjną układu rozrodczego; badania nad sposobem żywienia i stanem odżywienia różnych grup populacyjnych; epidemiologia żywieniowa
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition; Health sciences
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2131
Main areas of didactic activity:
Human nutrition; food toxicology; demography and nutritional epidemiology
Research interests:
Benefits and risks of dietary supplements use; the effect of diet supplementation on the antioxidant defense of the reproductive system; dietary intake and nutritional status of different population groups, nutritional epidemiology