dr hab. inż. lek. med., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Nauki o zdrowiu;
Technologia żywności i żywienia
Katedra Dietetyki
Zakład Dietetyki
(+48) 22 59 370 24
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 093
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Dietoterapia, dietetyka; żywienie kliniczne; kliniczny zarys chorób
Zainteresowania naukowe:
Realizacja potrzeb żywieniowych osób z chorobami neurodegeneracyjnymi, AMD, cukrzycą, osteoporozą i z innymi chorobami przewlekłymi; żywienie sportowców; realizacja potrzeb żywieniowych rożnych grup ludności (dzieci, młodzież, osoby dorosłe, osoby starsze, kobiet ciężarnych i karmiących)
PhD., MD., assistant professor
Health sciences; Food technology and nutrition
Department of Dietetic
Chair of Dietetic
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 093
Main areas of didactic activity:
Diet therapy, dietitian; clinical nutrition; clinical outline diseases
Research interests:
Implementation of the dietary needs of people with neurodegenerative diseases, AMD, diabetes, osteoporosis and other chronic diseases; sports nutrition realization nutritional needs of different population groups (children, adolescents, adults, the elderly, pregnant and lactating women)