dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności
(+48) 22 59 370 75
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pok. 1096
pokój 0103L
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Projektowanie technologiczne systemów produkcji żywności; jakość i bezpieczeństwo żywności
Zainteresowania naukowe:
Straty i marnotrawstwo żywności – skala, przyczyny, możliwości ograniczenia, wybrane aspekty rozwoju rynku produktów regionalnych i tradycyjnych, jakość usług gastronomicznych ze szczególnym uwzględnieniem jakości serwowanej żywności
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Food Hygiene and Quality Management
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1096
Main areas of didactic activities:
Design of food production systems; food quality and safety
Scientific interests:
Food losses and waste – the scale, causes, the possibility of limitations; selectedaspects of thedevelopment of theregional and traditional products; the qualityof catering serviceswith particular emphasis onthe quality ofthe foodserved