Anna Sakowska

Drukuj
Brak zdjęcia

mgr inż., asystent naukowy

Dyscyplina naukowa:

Technologia żywności i żywienia

Laboratorium Innowacyjnych Badań Żywności

(+48) 22 59 37 084

anna_sakowska1@sggw.edu.pl

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa

pokój 2074

 

Główne obszary działalności dydaktycznej:

Maszynoznawstwo; współczesne trendy w technologii żywności; ogólna technologia żywności

Zainteresowania naukowe:

Technologia żywności; opakowania w przemyśle spożywczym; jakość mięsa i jego przetworów; barwa mięsa surowego


M.Sc., research assistant

Food technology and nutrition

Laboratory of Innovative Food Research

Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159C St., building 32, 02-776 Warsaw

office 2074

Main areas of didactic activity:

General food technology; modern trends in food production; equipment in catering 

Research interests:

Food technology; packaging for the food industry; the quality of meat and meat products; factors influencing the meat color