dr inż., adiunkt
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej
Zakład Żywności Funkcjonalnej i Badań Sensorycznych
(+48) 22 59 37 043
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 1085
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Analiza sensoryczna żywności; towaroznawstwo żywności przetworzonej; suplementy diety; żywność wygodna; projektowanie produktu żywnościowego
Zainteresowania naukowe:
Jakość sensoryczna produktów żywnościowych; czynniki wpływające na wybór i akceptację żywności przez konsumentów; projektowanie żywności funkcjonalnej; wpływ procesów przetwarzania na jakość sensoryczną i wartość odżywczą żywności
Ph.D., assistant professor
Food technology and nutrition
Department of Functional and Organic Food
Chair of Functional Food Sensory Research
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 1085
Main areas of didactic:
Sensory analysis of food; processed food commodities; dietary supplements; convenient food; food product development
Research interests:
Sensory characteristics of food products; factors affecting consumer choice and acceptance of food; functional food development; influence of food processing on sensory quality and nutritional value