prof. dr hab.
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Nauki o zdrowiu
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 125
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2110
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywienie człowieka; analiza żywności
Zainteresowania naukowe:
Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia wybranych grup; żywienie w sporcie; azotany (III) i azotany (V) jako zagrożenie dla zdrowia; antyoksydanty w żywieniu; interakcje składników odżywczych; regulacja genów
Professor
Food technology and nutrition; Health sciences
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 2110
Main areas of didactic activity:
Human nutrition; food analysis
Research interests:
Assessment of nutrition and nutritional status of selected groups; nutrition in sport; nitrate (III) and nitrate (V) as a threat to health; antioxidants in nutrition; nutrients interactions; genes regulation