rekrutacja: na podstawie wyników egzaminu maturalnego/egzaminu dojrzałości/ z: biologii lub chemii lub matematyki
czas trwania: studia stacjonarne – 3.5 roku, studia niestacjonarne (zaoczne) - 4 lata
ELEMENTY PROGRAMU STUDIÓW I STOPNIA
technologia gastronomiczna, obsługa konsumenta w gastronomii, towaroznawstwo żywności, ogólna technologia żywności, hotelarstwo, prawo żywnościowe i gospodarcze, systemy informatyczne w gastronomii i hotelarstwie, projektowanie technologiczne w zakładach gastronomicznych i hotelarskich, audyt wewnętrzny w zakładach gastronomicznych i hotelach, zarządzanie i organizacja w hotelarstwie i gastronomii, biznes plan w gastronomii i hotelarstwie, badania marketingowe na rynku usług.
Kierunek gastronomia i hotelarstwo jest kierunkiem o profilu praktycznym, stąd też ważnym elementem programu studiów są praktyki zawodowe w obiektach gastronomicznych i hotelarskich oraz zajęcia z udziałem praktyków.
POTENCJALNE MIEJSCA PRACY:
- przedsiębiorstwa gastronomiczne i cateringowe;
- obiekty hotelarskie;
- placówki oświatowo-wychowawcze.
Pobierz informacje na temat kierunku
Pobierz prezentację Wydziału.