piątek, 16.12.2016

XLIII Przegląd Dorobku Kół Naukowych

9 grudnia 2016 roku na Wydziale Nauk o Zwierzętach SGGW miał miejsce XLIII Przegląd Dorobku Kół Naukowych na którym członkowie działających na Wydziale Kół Naukowych: Dietetyków, Żywieniowców oraz Gastronomów i Hotelarzy zaprezentowali wyniki swoich badań.

Koło Naukowe Dietetyków prezentowało badania dotyczących m.in. asortymentu i częstości spożycia wybranych napojów przez osoby dorosłe (Anna Kucharska, Aleksandra Rayss) oraz zależności między częstością spożycia soków i napojów słodzonych a wskaźnikiem masy ciała u osób dorosłych (Julia Kamińska, Martyna Ilnicka). Praca dotycząca oceny spożycia fluoru przez młode kobiety, prezentowana przez Martę Kirejszys i Łukasza Kopiasza, zdobyła pierwszą nagrodę w sekcji Człowiek i jego otoczenie.

dyplom_2016 kolo_dietetykow_2016 dyplom_2

Koło Naukowe Gastronomów i Hotelarzy otrzymało II nagrodę w kategorii Ekonomia i nauki społeczne za pracę Aktywność innowacyjna w przedsiębiorstwach gastronomicznych (Bartosz Kwiatkowski, Monika Kufka) oraz wyróżnienie za badania nad konkurencyjnością przedsiębiorstw gastronomicznych (Jan Łukowski, Kerstin Kałuża, Angelika Borkowska).

Koło Naukowe Żywieniowców przedstawiło wyniki badań dotyczących wykorzystania aceroli w projektowaniu żywności ekologicznej (Mariusz Żuk, Monika Wroniszewska) oraz sposobu żywienia i aktywności fizycznej warszawskich studentów w świetle aktualnych zaleceń (Anna Rudnicka, Aleksandra Bok). Obie prace uzyskały wyróżnienia w kategorii Człowiek i jego otoczenie. 

wroniszewska-wyroznienie zuk-wyroznienie

Wśród innych projektów prezentowanych na Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych znalazły się badania Moniki Wroniszewskiej i Moniki Miernickiej: Emulsja beztłuszczowa jako produkt innowacyjny oraz praca Pauliny Krzyczkowskiej i Anny Ranachowskiej: Porównanie jakości sensorycznej produktów konwencjonalnych i tradycyjnych na przykładzie wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego.


Wszystkim uczestnikom, a szczególnie Autorom nagrodzonych i wyróżnionych prac serdecznie gratulujemy!

facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin