czwartek, 10.01.2019

Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem

Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy w dekoracji tortów artystycznych, a także właścicielką pracowni cukierniczej Planeta Tortów. Spotkanie dotyczyło "Trendów  w cukiernictwie".
Studenci kierunków Gastronomia i hotelarstwo oraz Dietetyka usłyszeli wiele ciekawych informacji z zakresu komponowania smaków, stosowanych technik oraz stylów w cukiernictwie, w tym najnowsze trendy prosto z targów cukierniczych w Birmingham, Wlk. Brytania. Pani Agnieszka Paczóska podkreśliła, "że tort jest sztuką użytkową i oprócz wyglądu musi też doskonale smakować".

facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin