Prezentacja systemu SENS – Dobrowolnego Systemu Znakowania Żywności Wartością Odżywczą

Drukuj

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w dniu 11 maja br. był gospodarzem seminarium poświęconego prezentacji systemu SENS - dobrowolnego systemu znakowania żywności wartością odżywczą. Prelegentami seminarium byli między innymi Nicole Darmon - Dyrektor ds. Badań w Narodowym Instytucie Badań Rolniczych we Francji (INRA), przy Jednostce Badawczej ds. Odżywiania, Otyłości i Ryzyka Zakrzepowego w Marsylii i specjalistka w obszarze profili składników odżywczych, żywienia i epidemiologii; Barbara Kowalska - Dyrektor ds. Jakości i Zrównoważonego Rozwoju, Carrefour Polska oraz przedstawiciele firmy Carrefour: Lionel Desence (Dyrektor ds. Jakości, Zagadnień Prawnych, Naukowych i Odżywiania w Grupie Carrefour) i Katarzyna Zaręba-Tremelet (Senior Menadżer Działu Jakości ds. jakości produktów, Carrefour).

 

IMG_8669 (1) IMG_8670 (1)
 
facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin