W dniu 26.10.2017 r. odbyła się inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. W krótkim spotkaniu uczestniczył General Manager hotelu Bristol - Roman Goetsch, Dyrektor Personalny - Tomasz Dejtrowski oraz pracownicy hotelu, którzy wezmą udział w Akademii.
Powstanie Akademii zainicjowały z ramienia hotelu Bristol - Iwona Dobroch, a z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji – Ewa Czarniecka-Skubina.
Raz w miesiącu odbywać się będą spotkania – szkolenia wybranych 13 nauczycieli akademickich z kadrą pracowników hotelu Bristol. Tematyka spotkań związana jest z funkcjonowaniem hotelu, zarówno w części hotelarskiej, jak i gastronomicznej. Swoją wiedzą z dziedziny branży hotelarskiej z nauczycielami akademickimi podzielą się:
- Iwona Dobroch – Specjalista ds. Szkoleń i Rozwoju
- Michał Tkaczyk – Szef Kuchni
- Aleksandar Zivkovic – Kierownik Działu Gastronomii
- Piotr Madej - zastępca Dyrektora Generalnego
- Małgorzata Szmurlo – Kierownik Działu Utrzymania Czystości
- Cristina Burlacu – Front Office Manager
- Marta Krzemińska – Kierownik PR & Marketingu
Pierwsze spotkanie dotyczyło Wyposażenia technicznego kuchni hotelowej, a poprowadził je Michał Tkaczyk.