Relacja z Dni SGGW

Drukuj

W dniach 19 i 20 maja br. w czasie Dni SGGW, stoisko naszego Wydziału gościło tłumnie przybyłych mieszkańców Warszawy oraz wycieczki dzieci z ursynowskich szkół i przedszkoli. Na zwiedzających czekały liczne konkursy z nagrodami, porady dietetyczne, pokazy kuchni molekularnej, możliwość skosztowania wytwarzanych na miejscu lodów z ciekłego azotu i wypiekanych przez naszych pracowników kruchych ciasteczek. Koło Gastronomów i Hotelarzy częstowało lemoniadą ze świeżych owoców i kawą, na stoisku można było spróbować serów z firmy Lazur oraz soków i przetworów z pigwowca firmy Świat Pigwowca.

       
       

 

9

 

       

Koło Dietetyków prowadziło pomiary składu ciała, a Koło Żywieniowców dwoiło się i troiło prezentując pokazy kolorowej chemii i wspomagając pracowników w konkursach żywieniowych. Niezwykłą popularnością cieszyła się Manufaktura Znaczków, gdzie każdy mógł zaprojektować i wykonać dla siebie kolorową przypinkę. Pogoda jak co roku dopisała, w promieniach słońca pięknie migotały i zachwycały, nie tylko najmłodszych, olbrzymie bańki mydlane robione przez naszych studentów. 

       

 

 

 

       

 

Serdecznie dziękujemy wszystkim obecnym na stoisku wydziałowym studentom, doktorantom i pracownikom, którzy w te gorące dni wsparli Wydział swoim czasem, zaangażowaniem i entuzjazmem, dzięki czemu mogliśmy zaprezentować wszystkie przewidziane na te dni atrakcje.

Link do zdjęć z Dni SGGW aktywny do 29 maja br. pobierz tutaj.

facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin